sâmbătă, 7 ianuarie 2017

Federatia Rusa vrea sa aplice Romaniei, scenariul polonez: destabilizare, haos si anti-occidentalism

Ce se intampla acum, in  Romania, cu majoritatea parlamentara PSD-ALDE si atacul concertat asupra Justitiei si a intitutiilor de forta care, prin colaborare, au reusit sa elimine din competitie, si chiar sa trimita dupa gratii, politicienii corupti, si mai ales, conservele kaghebiste si securiste, deghizate in mironosite ale democratiei, se deruleaza de ceva timp, in Polonia. 


Cauza profunda a efectelor simtite atat la Varsovia, cat si la Bucuresti, se afla in inima Kremlinului, care vrea sa-si reia controlul in Europa de Est si mai ales, care vizeaza destabilizarea scutului american anti-racheta, stationat in cele doua tari, membre NATO.

Cine a studiat putin comportamentul post sovietic al liderului Putin, stie ca aceste miscari "spontane" sunt de fapt predicatele unui foarte complex scenariu, scris la Moscova, care isi propune sa completeze lista cu trofee cucerite la Busdapesta, Praga, Bratislava si Sofia, prin acapararea influentei si activarea oamenilor fideli Kremlinului, din aparatul politic, polonez si romanesc. Ultimii pro-atlantisti si europenisti  din fostul Tratat de la Varsovia, au ramas, Kacinski si Iohannis.


In Polonia, asaltul slavofililor a fost declansat impotriva liderilor partidului  de dreapta, pro UE si NATO, (Lege si Dreptate), care si-au propus o anumita proiectie bugetara pentru 2017, care sa prevada o mai buna inzestrare a armatei si mai ales sa taie din pensile nesimtite ale nomenclaturistilor si  fostilor securisti, precum si curatarea institutilor de la Varsovia de agentii de influenta rusi. 

Actiunii PIS, i s-au opus imediat, cele doua formatiuni de stanga, PO (Platforma Civica) si Nowoczena (Moderna liberala), care au scos manifestantii KOD (Comitetul pentru apararea democratiei) in strada, la proteste impotriva guvernului Kacinski.


Este tulburatoare asemanarea cu situatia din Romania, unde PSD si ALDE, impreuna cu platformele de propagandisti si manipulatori media, au declansat Djihadul impotriva Statului de Drept si atacul la baioneta impotriva Administratiei Iohannis.

Specialistii militari ai NATO, considera ca evenimentele care au avut loc intre 16-18 decembrie 2016, la Varsovia se incadreaza in Razboiul Hibrid, prin care Moscova vrea sa destabilizeze ordinea euro-atlantica.

Iata ce scria, luna trecuta, reputatul analist polonez, Bronisław Wildstein: „Chiar dacă acceptăm ipoteza că polonezii nu s-au maturizat îndeajuns pentru a se putea guverna singuri, și că cel mai bun lucru care li se poate întâmpla este guvernarea elitelor post-comuniste împreună cu un grup de foști lideri ai opoziției, cooptați de către acestea, guvernare care va fi transmisă moștenitorilor lor, tot ar fi cam greu să justificăm aceasta pe baza regulilor democrației. Nu putem numi „apărare a democrației” contestarea rezultatelor alegerilor și dorința de a răsturna guvernul legitim ales." 


Doar un orb sau trepanat, nu constata uluitoarele asemanari cu situatia exploziva de la Bucuresti, cu proaspatul guvern Grindeanu, care prin coada de topor, Florin Iordache, din calitatea de ministru al Justitiei a declansat un razboi politic ,Palatului Cotroceni.

La fel ca in 2013, cand romanii s-au confrunatat cu fatidica Martea Neagra, ambasadele statelor occidentale au sprijinit masiv, partidul lui Kacinski, pe cand Rusia si-a etalat admiratia fata de Platforma Civica. Sa ne reamintim, ca zilele trecute, ambasadorul rus, la Bucuresti, Kuzmin a afirmat ca se bucura de castigarea alegerilor de catre PSD si ca este convins ca de acum inainte, relatiile dintre cele doua tari se vor imbunatati substantial.


Ce se intampla acum in Polonia si Romania, disperarea coruptilor, penalilor si a mafiei comunistoide e explicata de faptul că indivizii și grupurile care o alcătuiesc, și care au detinut puterea in cele doua tari, cu scurte întreruperi, aproape tot timpul de la Masa Rotunda (1989), incep sa-si piarda privilegiile si sa fie vanati de autoritatile euroatlantiste. 

Vuvuzelele si agentii de influenta cu scoala ruseasca au acelasi limbaj si cam aceeasi metodologie de atac, in ambele tari, si cu cat  devin mai isterici si mai agresivi, cu atat cetatenii cu un minim de inteligenta, se îndeparteaza si mai mult de ei. Cine, cu macar doi neuroni activi,mai poate crede in 2017, ca in Romania si Polonia conduc nazistii, fascistii, legionarii etc? 


O alta asemanare izbitoare intre Polonia si Romania este ca trusturile media arondate intereselor fostilor comunisti-securisti sunt mult mai puternicie decat presa independenta.
Televiziuni de orientare conservatoare, care cat de cat contează, sunt doar doua, mici, și numai ele stiu cum au supraviețuit. In Polonia: Republika (fondată de Bronislaw Wildstein în 2012) și Trwam (o televiziune catolică), iar la noi, cu exceptia Realitatea tv si Digi, corul propagandei de stanga ridica osanale nou instauratului guvern care doreste amnistierea si gratierea marilor penali ai Romaniei. 

Apropos, de Razboiul Hibrid, iata ce scrie un alt reputat jurnalist polonez, Grzegorz Górski: „Cu niste timp în urmă, s-a dat publicității desfășurătorul instalării în programul Polonia și Statele Baltice a trupelor americane. Acesta este cel mai important eveniment din secolul al XXI-lea pentru această parte a Europei. Forțele  agenturilor rusesti fac tot posibilul pentru a împiedica acest lucru. Dezordinea din Polonia se vrea un pretext pentru stoparea întăririi flancului estic al NATO.” 

Ne asteptam foarte curand, ca provocatorii Kremlinului, prietenii lui Dughin din Romania, cum este si colonelul (r) Mircea Dogaru sa incite la proteste impotriva Scutului de la Deveselu si impotriva "colonistului american". 

Presa rusa descrie astazi Polonia ca o tara de haos, aproape un stat eșuat. Și, mai ales, care „nu face parte din Occident.” Deputatul PiS Michał Dworczyk, a explicat în cadrul unei emisiuni TVP, că „Aceste evenimente fac parte dintr-un scenariu scris la Moscova. Trupe NATO vor fi staționate în Polonia. (…) Acest eveniment, pe care Rusia îl descrie ca fiind cea mai mare amenințare de pe timpul Uniunii Sovietice până acum. Dacă ne gândim că a avut loc o lovitură de stat eșuată în Muntenegru, atunci a crede că Federația Rusă va sta cu mâinile în sân să se uite la instalarea trupelor pe teritoriul polonez este o naivitate.” 


La noi, poate fara sa realizeze, sau chiar dintr-o criminala complicitate, o parte a formatorilor de opinie, platiti regeste de mogulii puscariasi si fugari, contribuie la razboiul informational, in folosul adversarului. Este o acțiune care poate avea urmări tragice. Poate deschide calea terorismului si razboiului hibrid. Chiar și războiului clasic – întrucat, singura modalitate de a stavili agresivitatea Rusiei in zona noastra este întarirea prezentei NATO si a coeziunii aliantei. 
Cine contribuie la mizerabila campanie anti Statul de Drept, actioneaza impotriva intereselor vitale ale Romaniei. 

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu inteleg foarte bine ceea ce spuneti.
    Ce nu inteleg este faptul ca o mana de ..., nu stiu cum sa-i numesc vor sa ne dea din nou pe mana rusilor.
    Au dovedit ca pot fura si face averi uriase si in economia libera, de ce sa ne puna iar sub jugul rusesc?
    As spune ca sunt inconstienti, dar e prea putin si masura reala a comportamentului lor nu il pot defini in cuvinte.
    Tradatori de neam si tara pt binele propriu cred ca s-ar apropia, dar tot e prea putin.
    Dar, cel mai important este, ce putem face si ce vom face concret chiar.
    Trebuie sa ne trezim!!!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.