luni, 2 ianuarie 2017

Este oare Occidentul de astazi Turnul Babel modern?

Razboiul impotriva Occidentului coincide cu atacul asupra Turnurilor Gemene. Bin Laden, imediat dupa fatidicul 11 septembrie 2001 a decrat: „Valorile acestei civilzatii occidentale aflate sub conducerea Americii au fost distruse. Turnurile simbolice si impunatoare care vorbesc de libertate, drepturile omului si umanitate au fost distruse. Ce pretuiau ei cel mai mult a disparut intr-un nor de fum! Infidelii au fost pedepsiti de mania lui Allah!” 


Pentru fundamentalistii islamici, Occidentul s-a intors la turnul Babel si a devenit din nou Curva Babilonului prin secularism, laicizarea gandirii, individualism, egocentrism si materialism. In istoria tumultoasa a Vechiului Testament dar si in mitologia altor popare, Dumnezeu pedepseste cetatile pacatoase ale omului distrugandu-le ca pe Sodoma si Gomora. 

Locuitorii Babilonului, la fel ca latinii Romei lui Nero, florentinii secolului al XIV-lea sau new yorkezii de astazi sunt „lacomi de glorie lumeasca si saraci de Dumnezeu” si de aceea fundatia constructiei lor este distrusa, ciclic. 


In cazul Turnului Babel, Dumnezeu a hotarat sa le dea o lectie de smerenie necredinciosilor aroganti, care credeau ca prin cunoasterea astrelor si a psihologiei umane, pot conduce lumea si fara Tatal intregii creatii: „Iata, ei sunt un singur popor si toti au aceeasi limba, si iata de ce s-au apucat; acum nimic nu i-ar impiedica s afaca tot ce si-au pus in gand” (Geneza 11:6) 

Ciclicitatea istoriei devine limpede cand Nabucodonosor, regele Babilonului ia in robie Iersualimul, Cetatea lui Dumnezeu aducandu-le evreilor zeii falsi ai materialismului: aur, cunoastere si armament. Dumnezeu il pedepseste pe uzurpator, izgonindu-l si starpindu-i semintia. Ca o ironie perfecta a sortii, poporul lui Israel, va ajunge sa fie risipit in cele patru zari si obligat sa rataceasca in Diaspora, timp de doua milenii, dupa ce l-a rastignit pe Dumnezeul Vietii, care le spusese ca Regatul Lui nu este din lumea aceasta. 


In conceptia fundamentalistilor islamici, ruinarea occidentului este razbunarea lui Allah impotriva apostaziei. Civilizatia vestica este privita ca un mecanism lipsit de suflet, vrajit iremediabil de zeii corupti ai bunastarii materiale si atat!

Orientul inca spiritualizat, considera ca neamurile vestice au decazut din Legea Firii Dumnezeiesti intr-o erezie sinistra vanzandu-si sufletele pentru "iluziile carnii trecatoare". Asadar, pentru djihadistii care s-au sinucis, luand dupa ei atatea victime la World Trade Center, simbolul Turnurilor Gemene, pline cu oameni de toate rasele si religiile, dar care se inchina capitalului, reprezenta axa Razboiului Sfant. 


Energiei si determinarii djihadistilor de a "reda pamantul lui Allah", ce-i poate opune cu succes Occidentul? Democratia parlamentara? Drepturile fundamentale ale individului, filosofia politicului corect? In nici un caz...

Probabil, singura posibilitate de a rezista Statului Islamic este redobandirea identitatii noastre iudeo-crestine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.