miercuri, 27 septembrie 2017

Vom asista la reactivarea infamului Tratat Riebentropp-Molotov dupa rezultatele alegerilor din Germania?

Rusia a reusit sa penetreze Bundestag-ul cu un partid de extrema dreapta. Daca socialistii lui Shultz se retrag de la guvernare, cancelarul Merkel va fi nevoit sa colaboreze strans cu AfD. Alternativa pentru Germania (AfD) este o grupare politica relativ noua, ea afirmandu-se in 2013 din cauza faptului ca miscarea doamnei Merkel, CDU-CSU, deplasandu-se spre centrul ideologic al politicii, a lasat un spatiu de manevra in partea dreapta cu tendinte spre extrema drepta. 


Interesant este faptul ca in AfD nu militeaza doar neo-nazi, acei xenofobi ultranationalisti care vad in imigranti declinul fatal al Germaniei ci si puternici sustinatori ai politicilor lui Putin (Putinversteher), care se exprima foarte clar privind ridicarea sanctiunilor economice si apropierea de Federatia Rusa. 

Multi dintre membri AfD sunt eurosceptici si eurofobi si ravnesc intoarcerea sistemului financiar bazat pe marca si chiar la Deutch-Exit. Asadar, printre cei care considera ca germanii sunt in pericol de islamizare, printre activistii formatiunii de extrema dreapta care a 13, 5 procente din numarul de voturi pentru Bundestag sunt si foarte multi politicieni favorabili reactivarii Tratatului Riebentrop-Molotov. 


Anul trecut, Organizatia de tineret a Alternativei pentru Germania s-a infratit cu Garda Tanara, organizatie a partidului presedintelui Vladimir Putin, Rusia Unita. Liderul tineretului AfD, Markus Cornel Frohnmeier, nascut la Craiova in Romania, in 1991 isi etaleaza crezul politic: „Pe intregul continent mişscrile eurocritice si suveraniste devin tot mai puternice. De aceea trebuie constituita si o retea care sa-i lege pe tinerii implicati, iar Rusia nu trebuie sa lipsească din ea… in politica externa, a venit momentul ca Germania sa-si urmareasca interesele sale vitale si nu trebuie sa devina gradinita lumii.” 


Frohnmeier este unul dintre adeptii doctrinelor extremiste ale ideologului Kremlinului Alexandr Dughin. Der Spiegel, publicaţia care a vorbit despre acord, mai susţine că în AfD e un curent care cere ieşirea Germaniei din UE şi o mai mare apropiere de Rusia. Una dintre temele principale ale Afd este iesirea Germaniei din NATO si o detasare concreta fata de parteneriatul bilateral cu SUA. 


Tanarul Frohnmeier, nascut la Craiova dar crescut in Weil der Stadt, din sudul Bavariei, dupa ce a fost adoptat de un cuplu german s-a casatorit pe 3 martie 2017 cu o jurnalista din Rusia care face parte din minoritatea coreeana. Jurnalistii germani afirma ca Frohnemier este veriga de legatura a AfD cu partidul lui Putin, Rusia Unita fiind intr-un contact cvasi-permanent cu Constantin Petricenko si Anton Moruzov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.